Vertaa halvin puhelinliittymä 2020

Millaista liittymää etsit?

rajaton

Käytön mukaan

Tarkista myös nämä

"Enemmän on parempi" ,"Hintasaarnaajat" ,"Elämä on", "Moi moi" ,"Yhteys puhelimeen"

Näihin lauseisiin et voi olla törmäämättä, radiossa,tv:ssä,kadunvarsimainoksissa,Somessa yms. Miksi näiden mainosten lanseeraminen on niin kannattavaa,mietitään hetki... Me ihmiset haluamme pitää yhteyttä toisiimme, ja lähes jokaiselta löytyy tänä päivä puhelin. Tarkemmin sanottuna Suomessa on yli seitsemän miljoonaan puhelinliittymää, joilla voimme puhua ja surffata netissä. Voisi siis todeta että kyseessä on välttämätön tuote, ja tässä tuotteessa liikkuu paljon rahaa. Ymmärrettävästi jokainen puhelinoperaattori haluaa saada oman siivunsa tästä potista.

Jos kuitenkin mietimme hetken tilannetta kuluttajan kannalta. Se että törmäät näihin mainoksiin lähes joka päivä, voi olla että tiedostamattasi olet kallistunut jonkin tietyn puhelinoperaattorin puoleen, STOP älä ole mainonnan uhri! Tässä vaiheessa iskemme faktat pöytää, vertaa,vertaa ja vielä kerran vertaa itsellesi halvin puhelinliittymä!

MIKÄ LIITTYMÄ MINULLE SOPII?

Ei hätää, et ole ensimmäinen, etkä varmasti viimeinen joka näin pohtii. On hienoa, että meille on tarjolla niin monta erilaista puhelinliittymää. Mutta, mistä tietää sen mikä puhelinliittymä nimenomaan sopii sinulle? Varmin ratkaisu on varmasti valita puhelinliittymien jättiläinen, sellainen jossa on rajattomasti kaikkea! Varmasti ihan ok, ratkaisu sekin, mutta jos haluat myös säästää puhelinlaskuissa. Varmistaa ettet maksa turhasta, et myöskään turhasta helppouden tai vaivattomuuden tunteesta.  Mikä liittymä minulle sopii...ensimmäisenä aloita kartoittamaan puhelimenkäyttötarvettasi:

Se miten löydät halvimman puhelinliittymän, vaatii ainakin seuraavien asioiden miettimistä:

  • kartoita tarpeesi, kuinka monta käyttäjää taloudessanne on? Kuinka moneen laitteeseen tarvitset sim-kortin?
  • kuinka paljon käytät dataa tarvitsevia palveluita? Katsotko päivittäin elokuvia,kuunteletko musiikkia,luetko sähköpostia?
  • Kuinka paljon puhut puhelimessa? Onko puhelut kotimaassa, vai EU:n alueella?
  • Kuinka paljon lähetät tekstiviestejä?
  • vai käytätkö nettiä ollenkaan?

Osaan kysymyksistä sinun on helpompi vastata jos kaivat edellisen kuukauden puhelinlaskun , ja katsot erittelyn puheluiden,viestien sekä datankäytöstä.

PUHELINLIITTYMÄ PIENEEN KÄYTTÖÖN

Jokainen puhelinoperaattori tarjoaa kuluttajilleen vaihtoehdon puhelimen käyttöön, jossa datankäyttöä ei ole tai se on erittäin vähäistä. Tässä muutama esimerkki:

Saunalahti liittymä Tarkka Puhe: Tässä liittymässä ei ole nettiliittymää ollenkaan, avausmaksun 3,90 jälkeen puhelut ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan 0,069e/kpl , puhelut alkavan minuutin tarkkuudella. kuukausimaksu on alkaen 4,90e

Telia Yhteys puhelimeen S-liittymä: Liittymään sisältyy 5Gt/kk EU ja ETA alueella. Puhelut ja viestit käytön mukaan 0,07e/kpl tai per puheminuutti. Kuukausimaksu ensimmäiset 6 kuukautta 9,90e/kk (12,90e/kk)

DNA Mini Data: Halpa liittymä pienempään datankäyttöön. 1,1Gt/kk Eu ja ETA alueella, avausmaksun 3,90e jälkeen maksat puheluista ja tekstiviesteistä käytön mukaan 0,07e/kpl tai per puheminuutti. Kuukausimaksu 4,90e/kk.

Yllä olevissa kolmessa pieneen käyttöön soveltuvassa perusliittymässä,on jokaisessa jotain hyvää. Saunalahti tarjoaa halvan liittymän, jossa sinun ei tarvitse maksaa netinkäytöstä. Mikäli et todellakaan tarvitse sitä. Puheminuuteissa ja lähetettyjen tekstiviestien kappalehinnoissa ei ole merkittävää eroa. Eli jos haluat että puhelin on vain ja ainoastaan puhumista varten, on Saunalahden Tarkka Puhe-lliittymä sinulle erittäin hyvä vaihtoehto.

Jos haluat kuitenkin tarkistaa sähköpostin, ja alueesi säätiedotuksen ja hidas netti ei pelota sinua. Voit olla varma, että valintasi ei voi pahemmin mennä pieleen jos valitset puhelinliittymäksesi Telia Yhteys puhelimeen s-liittymän, tai DNA mini datan.

MIKÄ LIITTYMÄ MINULLE SOPII, KESKIVERTO KULUTTAJA/PERUS LIITTYMÄ

Saunalahti 4G Premium puhelinliittymän mainitaan olevan Saunalahden suosituin puhelinliittymä. Tarkastellaanpa hieman tarkemmin tätä Saunalahden suosituinta puhelinliittymää. Voit valita Saunalahti 4G Premium liittymäksi Huolettoman tai Tarkan maksutavan. Saunalahti liittymä-Huolettomassa 29,90e (norm.34,90e)/kk

on kiinteä kuukausimaksu, rajaton netti ja liittymä sisältyy normaalihintaiset puhelut ja tekstiviestit kotimaassa. Tämän lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka suuri puhelinlasku sinua odottaa lomasi jälkeen EU ja ETA maissa. Sillä Saunalahti Huoleton 4G Premium liittymässä, puhelinliittymään kuuluu tuhti 10Gt/kk EU paketti, kätevää eikö totta! 200Mbit/s dataliittymä takaa suhteellisen huolettoman surffailun netissä, ja voit vaivatta katsella videoita netistä!

Osta oma Saunalahti Huoleton 4G Premium-liittymäsi TÄÄLTÄ https://elisa.fi/kauppa/#!/puhelinliittymat

Saunalahti 4G Tarkka Premium 29,90e/kk

on toinen Saunalahden suosituimmista puhelinliittymistä. Tässä liittymässä maksat puheluista ja tekstiviesteistä puhuttujen minuuttien, sekä lähetettyjen mukaan 0,069e/kpl/min (11/2017)

Puhelinliittymä on muilta osin samanlainen kuin edellä mainittu Saunalahti 4G Premium, eli mukaan tulee tuhti EU-datapaketti sekä nettiyhteys 200Mbit/s, jolla voit surffailla netissä ilman hampaiden kiristelyä.

Osta oma Saunalahti Tarkka 4G Premium TÄÄLTÄ https://elisa.fi/kauppa/#!/puhelinliittymat

Vastaavasta hintaluokasta DNA tarjoaa kuluttajilleen DNA 4G Nopea Rajaton-puhelinliittymän 29,90e/kk (12kk jälkeen 34,90e)

Tästä puhelinliittymästä löytyy myös puheluiden ja tekstiviestien rajaton käyttö kotimaassa. EU -datapaketti pitää sisällään vastaavanlaisen 10GTt/kk datapaketin.

Paketin olennaisin ero on datapaketin nopeudessa, siinä missä Saunalahti tarjoaa samaan kuukausihintaan 200Mbit/s. On DNA:lla tarjolla 100Mbit/s, eli puolet hitaampi yhteys. Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa oman alueesi kuuluvuus, koska näiden kahden puhelinoperaattoreiden vertailussa. Kuuluvuudella on olennaisin osa siinä kumman puhelinoperaattorin valitset!

Telian yhteys puhelimeen M-paketti  19,90e (norm. 24,90e) tarjoaa mielenkiintoisen haastajan Saunalahden sekä DNA perusliittymälle!

Telia yhteys puhelimeen M-pakettiin sisältyy 600 kpl tekstiviestejä, sekö 600 minuuttia puhetta kuukaudessa. 30 päivänä kuukaudessa, tämä tarkoittaa keskimäärin 20 kpl viestejä päivässä, sekä 20 minuuttia puhetta päivän aikana, Tässä kohtaa sinun on hyvä tarkistaa edellisen kuukauden puhelinlaskusta, kuinka monta viestiä olet keskimäärin lähettänyt sekä soitettujen puheluiden minuuttimäärä.

Mikäli huomaat, että toteutuneet määrät jäävät reilusti tämän alle. On sinun hyvä jatkaa lukemista eteenpäin. Telian yhteys puhelimeen M-paketti tarjoaa muilta osin samoja palveluita kuin DNA sekä Saunalahti. Liittymään kuuluu samanlainen EU-datapaketti 10Gt/kk, netin arviotu maksiminopeus on vastaava kuin DNAlla 100Mbit/s.

Mielenkiintoisen näiden vertailusta tekee se, että Telian Yhteys puhelimeen M-paketin saa kampanjahinnalla, 10 euroa edullisemmin kuin vastaavat toisilla puhelinoperaattoreilla.

Meidän ei kuitenkaan sovi unohtaa uutta tulokastamme, Moi mobiilia! Moi mobiilin perusajatus on hieman erilainen kuin näillä pitkän linjan puhelinoperaattoreilla.

Voit ostaa tarvitsemasi määrän sim-kortteja, eli yksi tai yksitoista. Jokainen sim-kortti maksaa 6euroa, ja tuo kaikkien sim-korttien yhteiseen pottiin käytettäväksi 4Gigaa. Yllä mainituista esimerkeistä, voit laskea puhelinliittymäsi hinnaksi yhdellä sim-kortilla 6euroa, ja tämän lisäksi maksat puheminuuteista sekä lähetetyistä tekstiviesteistä 0,055e/kpl/puheminuutit. Tässä vaiheessa kehoitamme jälleen etsimään edellisen puhelinlaskusi, ja tarkistamaan kuinka paljon keskimäärin ( puhelinlaskut kuudelta viimeiseltä kuukaudelta, laske näiden yhteismäärä ja jaa kuudella)  puhut kuukaudessa ja lähetätä tekstiviestejä!

Osta oma MOI mobiilisi TÄÄLTÄ

Mikäli kaipaat kuitenkin vielä harkinta-aikaa, vertaa puhelinliittymiä TÄÄLTÄ!

Tutustu myös näihin

@Copyright 2020 Vertaaliittyma.fi