PUHELINMYYNNIN ESTO JA SUORAMARKKINOINTIKIELTO

Laita stoppi ärsyttäville puheluille ja tilaa heti puhelinmyynnin esto/telemarkkinointikielto

SUORMARKKINOINTIKIELTO JO TÄNÄÄN

Lähes jokaisella on kokemusta puhelinmyynnistä, siitä kun puhelimesi soi ja sinulle kaupataan lehteä, vakuutusta tai jotain muuta jota et sillä hetkellä välttämättä tarvitse. Noh, mitä sitä turhaan kaunistelemaan, puhelinmyynti on toisinaan häiritsevää ja ehkä hieman ärsyttävää!

Sano ei puhelinmyynnille, ja osta oma puhelinmyynninestosi TÄÄLTÄ

Voi olla, että olet huomaamattasi antanut joillekin tietyille yrityksille luvan suoramarkkinointiin. Yritykset myös ostavat kuluttajien osoitetietoja mm. väestörekisterikeskuksesta ja Trafista. Suoramarkkinoinnilla tarkoitetaan markkinointia, jolla lähestytään tässä tapauksessa kuluttajaa puhelimitse ja hänelle kaupataan jotain tuotetta lehdestä kahvinkeittimeen.

Suomen henkilötietolain mukaan, kuluttajilla on kuitenkin oikeus asettaa puhelinmyynnin esto tai toiselta nimeltä telemarkkinointikielto. Ja näin estää puhelinmyyjiä soittamasta sinulle! Kuluttajilla on myös oikeus estää mm. väestörekisterikeskusta sekä Trafia luovuttamasta osoitetietojaan suoramarkkinointiyrityksille.

Tilaa puhelinmyynnin esto TÄÄLTÄ

Jos haluat päästä puhelinmyyjistä eroon, eli siitä että he eivät soittele sinulle ja kauppaa viidettä kertaa juorulehteä. Se on onneksi helppoa! Voit asettaa itsellesi telemarkkinointikiellon, puhelinmyynnin eston.

Suomen Telemarkkinointikielto sivun kautta sinun on mahdollista asettaa omalle puhelinnumerollesi telemarkkinointikielto!

Tilaa oma telemarkkinointikieltosi täältä! Ja et joudu enää vastaamaan puhelinmyyjien puheluihin!

ROBINSON PALVELU

Lähes kaikki suomalaiset puhelinmyyntiä harjoittavat yritykset, poimivat asiakkaiden tietoja asiakasmarkkinointiliiton ylläpitämästä Robinson-palvelusta. Puhelinmyyntien soittoja, voit vähentää ilmoittautumalla Puhelin-Robinsoniin. ( https://www.asml.fi/kieltopalvelut/)

Lain mukaan kuluttaja voi antaa telemarkkinointikiellon vain yhdelle yritykselle kerrallaan, no kuulostaa melko työläälle.

Robinson-palveluun rekisteröitymällä, voit sen sijaan yhdellä ilmoituksella antaa kaikille palvelussa oleville yrityksille (reilu 600) telemarkkinointikiellon.

Rajoitus on voimassa kolme vuotta, ja kun ilmoitus on kerran tehty, sitä ei voida perua. Tieto tästä puhelinmyynnin rajoituksesta välittyy yrityksille noin viikon sisällä, viimeistään kuukauden kuluessa.

Ilmoitus on kuitenkin suhteellisen kattava, sillä lähes kaikki suomalaiset yritykset käyttävät  tätä palvelua.

Mikäli puhelinnumerosi muuttuu tämän kolmen vuoden aikana, sinun tarvitsee tehdä uusi telemarkkinointikielto uudelle puhelinnumerolle.

VÄESTÖREKISTERIKESKUS

Puhelinmyyntiä harjoittava yritys voi saada yhteystietosi välillisesti Väestörekisterikeskuksesta. Väestörekisterikeskus myy osoitetietojansa monille yrityksille matkatoimistoista pankkeihin ja urheiluseuroihin.

Voit kuitenkin asettaa nimi- ja osoitetietojen luovutuskiellon, joka estää tietojesi luovutuksen suoramarkkinointi yrityksille. Huomaa kuitenkin, että et voi asettaa puhelinnumerollesi suoramyyntikieltoa. koska väestörekisterikeskus ei tallenna henkilöiden puhelinnumeroita.

Sano ei puhelinmyynnille,osta oma puhelinmyyntikieltosi täältä!

TRAFI

Ajoneuvoliikennerekisteri on lähtökohtaisesti julkinen rekisteri, mutta kuluttajilla on oikeus asettaa telemarkkinointikielto tai toiselta nimeltä puhelinmyynnin esto. Puhelinmyynnin estolla pystyt rajoittamaan itseäsi koskevien henkilötietojen luovutuksen. Tässä tapauksessa kyseessä on silloin markkinointikielto. Markkinointikielto estä nimi- ja osoitetietojen luovuttamisen puhelinmyyjille. Eli toisin sanottuna voit estää tällä kiellolla mm. puhelinmyyjiä soittamasta sinulle.

Kiellot liitetään henkilötietoihin, ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Eikä niitä tarvitse uusia vaikka vaihtaisit ajoneuvosi.

Ärsyttääkö puhelinmyynti,tilaa oma puhelinmyyntiestosi TÄÄLTÄ

@Copyright 2020 Vertaaliittyma.fi